atea-logo2_logo_image_wide.png
PPSkort-gul.png
lararforbundet_skolledare_liggande_vit.png
FM_vÑnster_neg.png
lararstiftelsen_logo.png

Skolledargalan
28 juni 2022 - Nalen

Skolledargalan är en återkommande gala för skolledare med fyra priskategorier. Här lyfter vi och hyllar framgångsrika skolledare från hela landet som ges ett välförtjänt erkännande.

Varför en gala?

Syftet med galan är att lyfta fram skolledare som förtjänar att bli extra uppmärksammade för sina förtjänstfulla insatser och som samtidigt inspirerar kollegor i skolsverige nya idéer och ytterligare kraft. I förlängningen vill vi också locka fler till att vilja ta steget att bli skolledare och därmed vara med i det viktiga arbetet att utveckla och förändra svensk skola och förskola.

Vem kan nomineras?

De som kan nomineras arbetar som skolledare inom skola eller förskola. Med skolledare avses "person som innehar ledningsfunktion inom skola/förskola" och som har goda insikter i och om skolutveckling och/eller förskoleutveckling.

Under galamiddagen delar vi ut tre priser i lika många kategorier. Priserna delas ut i samband med galamiddagen som går av stapeln på kvällen den 28 juni 2022 på Nalen.

DSC01491.jpg

Prisvärdarna

Varje priskategori har en prisvärd som deltar i organiseringen av juryns arbete. De deltar inte i det praktiska juryarbetet i valet av de slutnominrade. Prisvärden delar däremot fysiskt ut priset på Berns under middagen.

 

Skolledare21 och prisvärden tar i gemensam dialog fram priskategorin och de kriterier som juryn arbetar efter.

Årets prisvärdar är ATEA, Lärarförbundet Skolledare, Lärarstiftelsen, Försvarsmakten och Prinsparets Stiftelse 

atea-logo2_logo_image_wide.png
PPSkort-gul.png
FM_vÑnster_neg.png
lararforbundet_skolledare_liggande_vit.png
lararstiftelsen_logo.png

Juryn

Juryn sätts samman av prisvärden och beslutas av Skolledare21. Jurymedlemmen skall ha dokumenterad erfarenhet av skola, förskola och/eller skolledarskap. Juryn får inte innehålla personer som arbetar i prisvärdens organisation, detta för att inte riskera legitimiteten i priset.

 

Juryn diskuterar de nominerade i en första individuell bedömning. Varje jurymedlem väljer då sina fem favoriter som samlas in av juryns ordförande.

 

Under ett andra tillfälle sammanträder juryn och beslutar om totalt tre nominerade. Juryn ska då vara överens om de utvalda och vem av dem som blir den slutgiltiga vinnaren.

 

Samtliga tre slutnominerade bjuds in till galamiddagen som hedersgäster.

De kriterier som ligger till grund för priserna tas fram i dialog mellan prisvärd, en för varje priskategori, och Skolledare21. Kriterierna formuleras i beskrivande form och syftar till att ge juryns medlemmar ett ramverk att utgå ifrån.