top of page

Relations- och passionsorienterat ledarskap

Sam Hallam

En viktig del i ledarskapet handlar om att leda och fördela arbetet mot gemensam måluppfyllelse. Det är lätt att hamna i en falsk trygghet om man i allt för för hög grad förlitar sig på att handlingsplaner, mallförfarande och rutiner är magiska nycklar till framgång. 

 

Svenska hockeylandslagets förbundskapten och ”headcoach”, Sam Hallam, fick frågan av en journalist om hur stor del av framgångsrika lag som handlar om taktik? Han svarade att "70% är mentalitet, relationen och passionen för varandra och det man vill åstadkomma. Sen är väl 15% är taktiskt och 15% lite lite tur”.  

 

Sam Hallams inspel handlar om ett av ledarskapets grundellement, nämligen att samordna sig under det gemensamma ansvarets krav, bygga reletionskapital och på så sätt kraftsamla kollektivets samlade kunskap och erfarenhet i ett professionellt sammanhang.

 

Sam Hallam är förbundskapten för Sveriges landslag i ishockey, Tre Kronor. Under sin första säsong på posten ledde 43-åringen från Stockholm Tre Kronor till totalseger i Euro Hockey Tour samt till kvartsfinal i hockey-VM. På klubblagsnivå har Sam Hallam tre SM-guld med Växjö Lakers. Hans inställning till ledarskap handlar mycket om byggande av relationer, passion och engagemang.

bottom of page