top of page
enzojpg.jpg

Framtidstro

Enzo Dusant

Vi har ett stort och viktigt arbete framför oss. Det finns utmaningar för den yngre generationen, som enligt rapporter börjar må allt sämre. Det oroar mig eftersom välmåendet hos våra barn och unga naturligtvis är det allra viktigaste för oss alla.

Jag upplever att det finns något som saknas i ungas uppväxt, något som jag själv saknade när jag växte upp - framtidstro.

 

Jag ska berätta om min resa, från att vara utelåst och exkluderad, att inte kunna se någon mening med min tillvaro, min framtid och mitt liv. Om att vara vilsen - och ändå till slut lyckats hitta vägen till att nu känna lycka och ha ett bra liv.

Barn och unga behöver få veta vad som finns runt hörnet och förstå hur viktig skolan är, och här behöver vuxenvärlden hjälpa till. Så att vi kan ge unga de bästa förutsättningarna för en meningsfull och lyckad framtid.

Det kan det låta enkelt, men vi glömmer nog det viktigaste. Vi måste berätta och visa för våra unga att man kan ta sig igenom sina egna mörka tankar och mentala hinder, att framtidstro är något man skapar tillsammans och att det finns en framtid även när man befinner sig i sina tyngsta stunder. Men berättelserna måste var autentiska, genuina och trovärdiga, viktiga pusselbitar som jag saknade men som jag fann efter vägen, och som jag nu vill bidra med.

Enzo Dusant arbetar som Key Account Manager på Blocket. 

bottom of page