VÅRA talare

Talare Torsdag 28/2 13-17

Detta är de medverkande talarna under våra två dagar. Vi är naturligtvis så otroligt glada för att vi lyckats få just de här sinnrika och utifrån det som de sysslar med skickliga personerna till just Skolledare21, så att de kan hjälpa oss att tillsammans bli starkare i vårt skolledarskap. Vi kommer att fortlöpande publicera talare den närmsta tiden, så bäst är att ni håller utkik här eller börjar följa oss på Facebook (följaknapp uppe till höger).

Gabriella Ekström

Gabriella Ekström Filipsson är rektor på Stordammens skola i Uppsala, ledamot i Skolforskningsnämnden och uppskattad föreläsare på temat ledarskap. Hon är också författare till flera böcker, bland annat boken "Lärare som Ledare" och har tilldelats Dagens Nyheters Skolledarpris för sina insatser. Gabriella är även ledamot i Lärarförbundet Skolledares förbundsstyrelse.

Jonna Bornemark

Jonna Bornemark är filosof vid Centrum för praktisk kunskap på Södertörns högskola och är aktuell med den nya uppmärksammade boken Det omätbaras renässans – en uppgörelse med pedanternas världsherravälde.

Jonna Bornemark medverkar regelbundet i Sveriges radios Filosofiska rummet och

2017 var hon värd för Sommar i P1.

Ingvi Hrannar Ómarsson,

Ingvi är en internationellt flitigt anlitad och av skolledare mycket uppskattad talare. Ingvi kommer från vårt nordiska grannland Island och är utbildad lärare, med en vidareutbildning i entreprenörsskap och arbetar nu som teknisk och pedagogisk rådgivare i Skagafjörður, Island.


(Detta föredrag sker på engelska)

Annika Dopping (Moderator)

Annika har i sitt arbete specialiserat sig på områdena social hållbarhet, ledarskap, entreprenörskap, innovation, miljö, hälsa och mänskliga frågor.


En av hennes passioner är att locka fram det bästa i människor och organisationer för att väcka stolthet, framtidstro, innovations- och handlingskraft.

Talare Fredag 1/3 08-12

Mia Kleregård

Mia har gedigen ledarerfarenhet från såväl internationella uppdrag som i svenska organisationer. Hon var en av de mest framstående ledarna under Systembolagets stora förändringsresa och har deltagit på flera konferenser i bla. FN på temat ledarskap, hållbarhet och innovation. Under 2017 utbildade hon sig vid Singularity University i Silicon Valley inom framtidens teknologi.


Mia är Vd för Plantagon Production som fokuserar sin verksamhet med att lösa den globala utmaningen inom matsäkerhet.

Linda Forssén, rektor kronan

Linda är rektor på den uppmärksammade skolan Kronan i Trollhättan. Mindre än en timma efter hon skrev på anställningsavtalet som rektor utsattes skolan för skolattacken vi alla minns.


“Det jag vill förknippas med är den resa som vi tillsammans gjort efter oktober 2015 för att komma dit där vi är idag.”


Linda Forssén är rektor på Kronan F-6 (under HT-18 Tf rektor 7-9) och har under lång tid engagerat sig i utveckling av professionen.

Talaren presenteras inom kort


Talaren presenteras inom kort