VÅRA talare

Talare Torsdag 28/2 13-17

Här följer en presentation av de medverkande talarna under våra två dagar. Vi är naturligtvis otroligt glada för att vi lyckats få just de här sinnrika, skickliga personerna till just Skolledare21, så att de kan bidra till att vi tillsammans bli starkare i vårt fortsatta skolledarskap. Det kommer att fortlöpande publiceras talare den närmsta tiden, så håll utkik här eller börja följa oss på Facebook (följaknapp uppe till höger).

Gabriella Ekström

Gabriella Ekström Filipsson är rektor på Stordammens skola i Uppsala, ledamot i Skolforskningsnämnden och uppskattad föreläsare på temat ledarskap. Hon är också författare till flera böcker, bland annat boken "Lärare som Ledare" och har tilldelats Dagens Nyheters Skolledarpris för sina insatser. Gabriella är även ledamot i Lärarförbundet Skolledares förbundsstyrelse.

Jonna Bornemark

Jonna Bornemark är filosof vid Centrum för praktisk kunskap på Södertörns högskola och är aktuell med den nya uppmärksammade boken Det omätbaras renässans – en uppgörelse med pedanternas världsherravälde.

Jonna Bornemark medverkar regelbundet i Sveriges radios Filosofiska rummet och

2017 var hon värd för Sommar i P1.

Ingvi Hrannar Ómarsson,

Ingvi är en internationellt flitigt anlitad och av skolledare mycket uppskattad talare. Ingvi kommer från vårt nordiska grannland Island och är utbildad lärare, med en vidareutbildning i entreprenörskap och arbetar nu som teknisk och pedagogisk rådgivare i Skagafjörður, Island.


(Detta föredrag sker på engelska)

Max Tegmark

Max ”Mad Max” Tegmark är professor i fysik vid en av världens mest prestigefyllda institutioner – fysikinstitutionen vid MIT, Massachusetts Institute of Technology, i USA. Max Tegmark har varit värd för radions Sommar i P1 och trots sina kontroversiella teorier tillhör han de mest citerade forskarna i världen. I sin fascinerande forskning undersöker Max Tegmark livets riktigt, riktigt stora frågor. Max utsågs "Best Seller of the year" av tidskriften New York Times.

Talare Fredag 1/3 08-12

Mia Kleregård

Mia har en gedigen ledarerfarenhet från såväl internationella uppdrag som i svenska organisationer. Hon var en av de mest framstående ledarna under Systembolagets stora förändringsresa och har deltagit på flera konferenser i bl. a. FN på temat ledarskap, hållbarhet och innovation. Under 2017 utbildade hon sig vid Singularity University i Silicon Valley inom framtidens teknologi.


Mia är Vd för Plantagon Production som fokuserar sin verksamhet på att lösa den globala utmaningen inom matsäkerhet.

Linda Forssén, rektor kronan

Linda är rektor på den uppmärksammade skolan Kronan i Trollhättan. Mindre än en timma efter att hon skrev på anställningsavtalet som rektor utsattes skolan för skolattacken vi alla minns.


“Det jag vill förknippas med är den resa som vi tillsammans gjort efter oktober 2015 för att komma dit där vi är idag.”


Linda Forssén är rektor på Kronan F-6 (under HT-18 Tf rektor 7-9) och har under lång tid engagerat sig i utveckling av professionen.

ina furtenbach-linden

Ina brinner för förändringsledarskap och har mångårig erfarenhet att som förskolechef, rektor och områdeschef leda förändringsarbete i pedagogisk verksamhet. Senast har hon lett ett omvälvande utvecklingsarbete med goda resultat tillsammans med förskolechefer och pedagoger på 50 förskolor i Västra Göteborg.


"Som chef behöver man vara envis och aldrig ge upp det man tror på"


Ina Furtenbach Linden är utbildningschef på Förskoleförvaltningen i Göteborg.

Eva petersson

Eva Petersson har i mer än 40 år varit verksam i Göteborg. Dels som lärare i grundskolan men även som rektor i samtliga stadier. De senaste 8 åren har hon varit skolchef i olika områden och sedan 2018 är hon Utbildningschef på Grundskoleförvaltningen i Göteborg Stad.


Eva delar med sig av sina tankar om ledarskap, om det viktiga i "att bry sig" och om lärande och demokrati.


De som känner henne kallar henne Pippi Långstrump, och det har hon inget emot.


- Jag är gärna Pippi. Stark och modig.