GALAmiddag

GALAMIDDAG PÅ BERNS SALONGER MED PRISTUDELNING

Galan är Skolledare21:s pumpande hjärta och äger rum i Stora Salongen på Berns. Under kvällen serveras en 3-rätters middag, under vilken framgångsrika skolledare från hela landet lyfts fram och ges det viktiga erkännande som de så väl förtjänar. Alla som arbetar i svensk skola och förskola är välkomna att nominera kandidater genom vår hemsida. Håll er uppdaterade via vår Facebook där vi kommer berätta när nomineringen öppnas.


Syftet med galan är att lyfta fram och ge skolledare som förtjänar att bli extra uppmärksammade för sina förtjänstfulla insatser och inspirera kollegor i skolsverige nya idéer och ytterligare kraft. I förlängningen vill vi också locka fler att ta steget till skolledare för att hjälpas till i arbetet med att förändra svensk skola och förskola.


Fyra priskategorier

Under galamiddagen kommer fyra priser i lika många kategorier att delas ut. Dessa meddelas på Facebook i november månad då nomineringsprocessen påbörjas. De som kan nomineras arbetar som skolledare inom skola/förskola, med skolledare avses "ledningsfunktion inom skola/förskola", alltså någon med ledarfunktion och insikter i skolutveckling och/eller förskoleutveckling. Priserna delas ut i samband den galamiddag som går av stapeln på kvällen den 28/2 2019 på Berns i stora salongen.


Privärd

Varje priskategori har en prisvärd deltar i organiseringen av juryns arbete, de deltar alltså inte i det praktiska juryarbetet och har inget mandat i valet av slutnominrade. Prisvärden delar däremot fysiskt ut priset på Berns under middagen. Skolledare21 och prisvärden tar i gemensam dialog fram priskategorin och de kriterier som juryn arbetar efter.

Man kan kontakta oss om man som organisation fokuserar på en viktig fråga och kommer fram till att man har ambitionen att bli prisvärd. Kontakta då Meet In Grid, det går att pitcha in en ny priskategori.


Juryn

Juryn sätts samman av prisvärden och beslutas av Skolledare21. Jurymedlemmen skall ha dokumenterad erfarenhet av skola/förskola/skolledarskap. Juryn får inte innehålla personer som arbetar i prisvärdens organisation, detta för att inte riskera legitimiteten i priset. Juryn sammanträder under november-december med hjälp av digital kommunikation där de nominerade i varje kategori diskuteras i en första individuell bedömning. Varje jurymedlem väljer då sina fem (5) favoriter som samlas in av juryns ordförande. I en andra omgång (februari) sammanträder juryn i fysiskt möte och beslutar sig där om totalt 3 nominerade. Juryn skall vara överens om vilka nominerade man väljer, samt vem av dem som blir den slutgiltiga vinnaren. Samtliga tre slutnominerade bjuds in till galamiddagen som hedersgäster.


Kriterier som juryn i varje priskategori arbetar efter

De kriterier som ligger till grund för priserna tas fram i dialog mellan prisvärd, en för varje priskategori, och Skolledare21. Kriterierna formuleras i beskrivande form och syftar till att ge juryns medlemmar ett verktyg att tolka ambitionerna med priset.